Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Wednesday, April 11, 2012

You are My sunshine !


tintintin . ongkedekkedk ! hai semua ! ape koba ?
sihat dok ? mudah-mudahan semua sihat la hendaknya la ye ! so ape cite cuti2 ni ?
korang ade ape-ape aktiviti harini ? memancing ke , g bercuti ke , bershopping ke , keluar mengedate ke .
korang nk tau ape yg aku luangkan mase cuti aku rini . bace novel beb ! yeay ! aku bace novel. jiwang dok aku?hahah ! 

ok back to main story ye . aku rini sangat2 la rajin nak menaip . mane taknya aku terasa sgt2 bahagian semalam. ape yg ade dgn semalam ? tanggal 10 APRIL 2011 merupakan tarikh keramat aku melafazkan kata  cinta aku kepada insan tersayang . kata2 aku yg menginginkan dia menjadi suri di hati aku .
kata-kata yang menyatakan aku inginkan dia sentiasa ada di sisi. kata-kata yang membuatkan sebuah ikatan kasih sayang terjalin . alhamdulillah semalam 10 APRIL 2012 genaplah usia SATU TAHUN perhubungan aku dan insan yang aku cintai . alhamdulillah . pelbagai cabar yang aku dan dia hadapi utk mempertahankan 
perhubungan kami ini . dan alhamdulillah jugak kami dapat menempuh segalanya dengan baik.
prinsip yg kami selalu ingtkan pada diri masing2 iaitu
 SETIAP MASALAH ADA JALAN PENYELESAIAN NYA DAN TAKDE MASALAH YANG TAK BOLEH DI SELESAIKAN . CUMA CARA UTK MENYELESAIKAN MASALAH ITU YANG BAKAL MENJADI KAN MASALAH ITU MUDAH UTK DI SELESAIKAN ATAU LEBIH MERUMITKAN .


sememangnya aku sgt2 gembira bila berada di samping si dia .dia sangat2 manja. dia sangat2 sensitif orangya. dia suka marah tapi marah dia sangat comel . dia suka merajuk sbb nak aku pujuk. dia selalu berfikirang positif dan senang utk menyelesaikan masalah yg berlaku. dia sangat2 memahami aku .
dia sangat2 mengambil berat ttg aku . dia la yg selalu COOL kan aku bila aku tgh PANAS. dia la yang selalu mengalah kalau aku tanak mengalah . dia la yang selalu makan hati bila aku naik angin dan mula memaki . dia la yang selalu menangis dengan kerenah aku . dia la yang selalu tak tidur malam di sebabkan sikap aku ni . dia la yang selalu memberitahu aku yang dia tak kisah dengan apa yang aku lakukakn. dia terima baik dan buruk aku . die terima segalanya dalam diri aku . dan aku cuma perlu berubah utk menjadi yang lebih baik.

jarang utk aku jumpa seorang wanita yang sebegini . dengan kerenah aku yang bermacam ragam ni . ramai yang tak tahan . ramai yang lari. ramai yg meluat . ramai yg menyapah. tapi DIA tak kisah . dia berusaha merubah aku utk menjadi yang terbaik . yaaa ! mmg dia yg aku cari selama ini . dia la calon yang sesuai utk aku sunting menjadi isteriku yang sah ! insyaALLAH . jika dgn keizinan ALLAH . kami akan di ijab kabul tak lame lagi . insyaALLAH =) sesungguhnya doa dari kawan2 semua amat2 la aku hargai =)

Liyana Haniff . sesungguhnya . suatu hari nnt .
engkau akan menjadi mertua kepada kedua ibu bapaku ,
semoga engkau akan menjadi menantu terbaik kepada mereka
Liyana Haniff .sesungguhnya. suatu hari nnt 
engkau akan menjadi isteri kepada ku .
berusahala untuk menjadi isteri solehah dan akan ku janjikan kebahagian kepada diri mu
dan aku berjanji menjadi pelindungmu dari segala nya
dan aku berjanji akan menjadi imam yg akan membawamu kejalan ALLAH .insyaALLAH
Liyana Haniff . sesungguhnya . suatu hari nnti.
engkau bakal menjadi ibu kepada anak2 ku . 
berusahalah menjadi ibu yang terbaik kpd anak2. didiklah anak2 utk menjadi soleh dan solehah. 
aku akan sentiasa membantu mu . 


setiap manusia mempunyai sifat kasih sayang . setiap manusia mempunyai cara utk mentafsirkan kata sayang itu. setiap manusia berhak utk di sayangi..
 JANGAN MENCINTAI SEKIRAYA ANDA HENDAK MEMPERMAIKAN HATI SESEORANG .
so kawan2 aku harap if korang jumpe cinta sejati . jangan la korang permainkan . semoga korang berjumpa dgn cinta sejati korang . setiap manusia telah ditentukan jodoh oleh-NYA . cuma kita yang perlu mencari jodoh itu dan memastikan adakah dia jodoh yang di tentukan oleh-NYA =)

ok la. penat aih berjiwang2 ni . ape2 pon aku just nk wish pada buah hati pengarang jantung aku yang garang , manis , comel , cantik , baik hati , manja tu ......

HAPPY 1 YEAR ANNIVERSARY SAYANG !
SEMOGA PERHUBUNGAN KITA INI DIREDHAI OLEH ALLAH. INSYAALLAH =)
AWAK JANGAN BOSAN DENGAN SAYA YE ! JANGAN TINGGALKAN SAYA TAU !
SAYA SAYANG AWAK SEJUJUR HATI SAYANG <3

itu jela yang aku nak bebel . sorry ye kawan2 sbb entry ni jiwang sikit.heheh . terima kasih sebb sudi membaca. moga2 korang dapat la mendoakan kebahagian aku dan dia  . insyaALLAH =)
Assalamualikum =)


Saturday, April 7, 2012

When I Said Ur My Destiny , Its Was True =)


pitpitpit ! tepi-tepi kapal selam nak lalu kat sini ! ketepi2 ! ehem2 ! alhamdulillah samapi pon aku kat tanah jajahan aku yg dh lame aku tak datang ni . rase cam dah bertahun tak jejak kaki kat blog ni . 
maklumlah orang BUSY BODY la katekan . hahah ! agak korang  , nmpk tak sarang2 lebah kat sini .
ekh sesuka hati dorang je wat pulau comel aku ni jadi rumah dorang lak .syuuhhhhhh ! *gaya ala2 mak jemah gitu bedah*  
fuhh ! bersih gak pulau mak jemah ni . baru la layan sikit nk conteng - conteng kat sini kan !
so korang semua cm mane ? ade rindu kat aku tak ? kompem2 la rindu kn2 ? haaa !
atototo malu2 lak dia ! siap main tutup muka lagi gitu !
ookkk2 ! dah mula dh aku mengarut panjang2 . kang nnt korang naik bosan lak baca nye kang .. tak datang lagi korang kat pulau aku ni nnt .  

so back to the story . actly aku mmg btol2 sibuk skrng ni sampai masa nk menulis pon aku dh tak ade mase. 
cube korang bayangkan hobi aku yang selalu wat dulu pon aku dah tinggalkan kot . kalau hobi yang aku buat dulu pon dh letak tepi , kompem2 la menulis ni pon aku letak tepi gak . bukan dah tak suka , cuma sibuk la semester ni . ni yg aku start menulis ni pon ade story nk share2 nan korang la . kira2 dua minggu lepas la cite ni . actly last 2 week aku n family ke utara semenanjung ! hah ! buat ape aku g sane ? sbnrnye aku g sane sebab nk hadirkan diri aku kat majlis konvokesyen aku la ! *bab2 konvo t aku story kt lain nye entry ye *
so terlanjur dgn tu , aku dh plan satu bnda yg agak menarik jugak la. bwak family aku jumpe bakal menantu dorang . huehuehue ! hebat tak plan aku tu . 

bila si dia dpt tau plan tu , tak tido malam die . biasa la kan, nk jumpa bakal mertua . kompem seram sejuk kan. sama lebih kurang aku jumpe dulu jgk la  .ketaq lutut beb ! alhamdulillah . segala perancangan aku bawak family aku jumpe dia berjalan nan lancar . malam yg aku bgtau kt GULAHATI aku yg aku nk bawak dia jumpe family aku esok , punya la takot dia . dia ingt my mum makan orang kot . sbb tu ketaq lutut tu .hhuuuuu . mcm2 soalan yg die tny kt aku , yela , tak sabar nak jumpe kn2.. nk beramah mesra semua skali tu . kali ni aku bawak complete family aku , dr my mum n dad , my untie n my grandmother . kompem lagi ketaq kan lutut die . hehe . 

so aku bawak family aku n die ke bukit bendera . alhamdulillah cuaca pon ok . mmg best g sane 
dgn family n buah hati tercinta . n alhamdulillah jugak sbb dia dapat gak selesakan diri dgn family aku . mula2 tu die mmg la kecut . last2 . senang je die bercakap , tp malu tu ade lg la . adat la si GULA HATI aku ni mmg pemalu orang nye..hehe.. dalam hari tu jugak aku bawak dorang ni g jalan2 area penang semua . 
dalam masa yg sama aku tgk reaksi family aku dgn GULA HATI . alhamdulillah mereka boleh serasi . mama suka kt dia sgt2 . papa pon yg susah nak puji orang pon puji dia n papa ckp papa suka die . untie pon kata bnda yg sama . but nenek . org yg palingggggggggggggggggg gembira bila dpt jumpe bakal cucu die . die la yg tak henti2 puji GULA HATI aku tu . dr penang smpai perlis masih dok puji GULA HATI aku tu . maklumla , nak dpt cucu baru la katekan..hee =) 

so skrg ni tercapai gak hajat aku utk bwk si dia berjumpa keluarga aku  . 
bawak pon bersebab . and ade la sebab2 nye . semuanya rasia.hee =)
insyaALLAH kalau ade jodoh . dia la yg bakal menjdi pemaisuri di istana aku nnt , 
dan dia la yg bakal menjadi ibu kpd anak2 aku nnt dan dia juga yg bakal
 menjadi suri di hati aku nnt .
INSYAALLAH kalau dgn keizinan-NYA .

so jom kita dok belek2 gambar kami masa kt sane ! gmbr sikit je sbb bnyk 
menghbiskan masa dgn berbual n aktiviti soal selidik nenek aku kt buah hati aku tu .
nenek yg lebih dr mama . hhahah.. so jom2 tgk2 kt bawah ni !  

*si dia yg manis . kadang2 mata die boleh jadi bulat cm dlm gmbr uwh ! huhuu,..jp lg bile die bce post ni bulat la mate die tu..haaaaaaa*

*comel kan die ! sayang die sgt2 =)*

*si dia dan nenek . wahh ! tinggi la awak syg ! hehe*

*si dia dan ibu tercinta ! muka mama sy mmg gitu .serius memanjang . tp bila bebual nan bakal menantu . senyum je memanjang..ahah =)*

*untie , papa , mama , si dia . ce tgk papa sy . like father like son . dh dpt dh pewaris PJK die tuh..hahah*

*mereka lagi ! *
*big family . si dia dan keluarga ku . aku je tade dlm gmbr ni ..jeles !*

 *si dia dan ibu tercinta ! tgk tu kan mama dh senyum ! huuu*
*one big family . semoga ia akan berkekalan smpai bila2 insyaALLAH =)*

so cmne ? puas tgk gmbr . ni jela yang ade beb . so aku sgt2 seronok dapat g bercuti ke penang , 
dpt la jmpe si dia semua kan. so korang ce tgk muke si dia balik . ade muka orang takot tak tu ? hahah..
biasa la tu la kan2 ! so lepas ni actly aku ade cite lg ttg hari bersejarah aku . so tgu ye nnt ! 
assalamualaikum =)

nota utk gulahati : sayang ! best tak jumpe family saya ? cmne ? agak2 awak selesa tak dgn dorang? nk jmpe dorang lg tak ? harap awak selesa la ye! ade masa nnt sy bwk awk jumpe dorang lg ye. saya sayang awak sgt2 !  i loveyou !  =)

Wednesday, January 25, 2012

1 Group 10 Suara

Assalamualaikum semua ! 
alhamdulillah hari ni aku dh mula gatal2 tangan nak update blog aku ni  ! 
hah ! entry kali ni mmg khas buat Geng Fi'qra ! 
kali ni kami di bahagikan kepada beberapa kumpulan dan dalam satu kumpulan ade 10 orang. 
name2 kumpulan die peh! boleh buat aku lapar beb ! 
 pancakeapam polkadotdonut, pizzamacaroon,tutti frutticheesecakeice creamcupcake
aku termasuk dlm salah satu kumpulan yg sangat2 manis ! 
korang nak tau aku ni kumpulan mane ? 

GENG CUPCAKE a.k.a the cuppieS !
comel dok name tu ? hhaahah ! cik ana yg bg name tu..
comel kan ! so aku di amanahkan utk menjadi leader dlm group tu . 
so aku di pertanggungjawabkn utk membuat 1 entry utk mewakili rakan2 aku yg lain . 
so entry ni mengenai sape kami smua ! yeay kami ! bukan aku ok ? heee
so meyh aku perkenanlan satu2 ahli group aku bermula dgn aku sebagai leader , Anamizu Kaito , Ainina Faseeha Nasarudin , CikBolat Bolat , Nur Aisyah , Ira Zahirah ,Hanifatin Abdullah ,Nuha Zahari , Natasya Pink dan Joel Leslie
group kami ni ade 2 ekor kumbang dan 8 jenis bunga dalam ni . amcam ok tak ? 2 ekor kumbang 
dapat 4 jenis bunga seekor ? ok ? ahhaha 
kami di amanahkan utk membuat 4 perkara seperti di bawah 
dgn berkejasama dlam 1 kumpulan. huhu..tade hal la cuppieS kan mmg bersatu padu ! 
bak kate kami

BERSATU ITU MANIS , BERCERAI KOMPEM MENANGIS ! 

- Tagline + logo @ banner
- Matlamat group
- Cipta 1 lagu dalam group masing masing ( tak wajib pun )
- Intro semua sahabat dalam group ( buat vlog pun boleh atau senaraikan macam biasa)

buat pengetahuan semua , seperti yg di bgtau tadi , kami terdiri daripada 2 org jejaka dan 8 org wanita  .
kami terdiri dri pelbagai negeri dan mempunyai perbezaan umur yg sgt2 ketara dari 12 hingga ke 25 tahun . 
alhamdulillah , buat masa ini kami sgt2 mudah utk berkomunikasi di antara satu sama lain .
kebanyakkan daripada kami sngt2 kreatif dlm pelbagai bidang walaupun dlm 
usia yg sgt2 muda. ape yg penting sifat KERJASAMA amat2 la di titik beratkan dlm group ni. 
tak lupa jugak sifat SALING HORMAT MENGHORMATI di antara yg muda dan tua .
alhamdulillah . semua ahli2 group ni dpt memberi komitmen dlm segala jenis perbincangan  =)






mcm yg korang dh tau . kami mempunyai 10 orng ahli yg terdiri daripada pelbagai peringkat umur dan mempunyai daya kreativiti yg berbeza.yang kat ats ni video pengenalan daripada group kami . video ni dihasilkan oleh Nuha Zahari dgn penuh onak dan duri . tapi nuha ttp nk buat video ni utk the cuppieS jugak . thanks NUHA ! abg syg adik abg ni .  sgpp buat semua ni demi cuppieS tercinta walaupun smpai kul 3-4 pagi. segala jenis ayat2 yg di cipta kat dalam video ni jugak di bantu Joel Leslie . sgt2 best ayat2 dorg semua kn2 ? dlm video ni jugak kitrg memaparkan segala hasil kerja adik2 the cuppieS tercinta . setiap orang mempunyai bakat dorang yg berbeza2 . kalau korang nk tgk bakat2 dorng dgn lebih jelas lg . korang leyh tgk semuanya kt bawah2 ni .heee =)


hah ! yang manis2 yg cute2 kt atas ni la banner kami . amcm ?manis tak ? semanis cupcakes tak banner ktrg ?
alhamdulillah banner ni telah di persetujui oleh ahli2 cuppieS utk di jadikan banner rasmi group ktrg.
banner ni di reka khas oleh Izz Razak .


tagline berserta nama setiap ahli kumpulan kami di reka khas oleh Nuha Zahari . cantik kan ?
mcm2 kaler ade . kami group cuppieS mempunyai satu tagline yg cute ! 
org biase cakap BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH kan ? tapi kami punya lagi special la ! 
korang nak tau ape tak ? meyh kami bagitau ! 

BERSATU ITU MANIS , BERCERAI KOMPEM MENANGIS ! !

alhamdulillah tagline ni dicetuskan ideanya oleh Anamizu Kaito dan Izz Razak dan di persetujui
oleh semua geng2 cuppieS bahawasanye tagline ni comel mcm cik ANA ! heheheh =p
comel kan2 adik2 cuppieS ? heee



yang kat atas yang comel2 cute2 serta manis2 ni merupakan logo group kami ! 
pehhh ! animation logo tu . comel kan cupcake tu.. logo ni direka ole Anamizu Kaito dgn penuh kasih
syg beliau kepada the cuppieS sebab tu comel cm kami semua logo ni..ahahah =)





dalam the cuppies kami juga mempunyai  matlamat . iaitu

kami the cuppies , akan sentiasa berusaha utk bersatu kerana kami percaya dgn adanya 10 orang ahli 1 matlamat dapat di capai . 
BERSATU SELALU
+
GANDINGAN USAHA

=
KEMANISAN DALAM PERSAHABATAN

alhamdulillah dengan adanya matlamat ni kami akan berusaha utk menjadi lebih baik di kalangan terbaik . setiap ukhwah yg terbina di antara kami tidak akan kami sia2 kan . kemanisan dlm persahabatan
merupakan satu memori yg berharga dlm setiap otak pemikiran setiap ahli .
tanpa sahabat tiada la erti kerjasama . bermula dgn sahabat maka bermula la titik permulaan utk bekerjasama.
utk matlamat kami , mereka2 yg telah mencurahkan idea utk matlamat kami ni terdiri daripada mereka2
yg comel2 dan bakal2 cendiakawan satu mase nnt . dorg mmg ade skill dlm tatabahasa ni .
nk tau sape ? opcoz la the cutest KAKAK dlm cutties ni Anamizu Kaito , si jejaka yg kacak bergaya Joel Leslie dan si manis2 rendang Nuha Zahari =) dan yg gmbr satu lgi tu di edit n digubah ayatnye oleh CikBolat Bolat =) comel n menarik kan ? heee








dalam group ni ade macam2 bakat terpendam contohnya dalam seloka ni. korang nak tau sape yg mengarang semua seloka yg kt atas ni . si adik kecik molek Nur Aisyah la . sgt2 kreatif dia mengarang seloka ni . 
semanis cupcakes ayat2 die . same cam adik2 lagi dua orang yg tukang mencantikkan seloka ni dgn gambar2 yg cukup2 menarik . nak tau sape yg edit gambar2 seloka ni semua . sape lg kalau bukan adik2 yg manis lagi comel cm HR la . hahah ! credit to Natasya Pink n Ainina Faseeha . comel kan gmbr2 tu . kebanykkan dari kami ni ade bkt2 terpendam n melalui aktiviti ni la yg kami semua boleh mencungkil bakat2 kami semua .thanks jugak kepada pencentus2 idea dlm menghasilkan group cupcakes sebagai group yg AWESOME iaitu pd adik Ira Zahirah dan  Hanifatin Abdullah  . dan thanks to GF sbb buat aktiviti ni  yg dpt merapatkan ukhwah kami semua=) ade lg bakat yg terpendam 1 lgi ni  . meyh korang tgk yg kat bawah ni pulak . heeee 

video

yang dekat atas ni merupakan lagu tema khas the cuppieS . lagu ni digubah khas
oleh Izz Razak sendiri dari lagu asalnye Tampamu . penyanyi die pehhh ! femes beb ! kami panggil retis menyanyi tu.
ktrg belanja die makan cupcakes je sbb tu die sudi nak nyanyi .
nak tau sape penyanyi die ? Hafiz awan nano a.k.a HR la..hahah..
lirik die biasa2 je sbnrnye . tapi demi usaha utk aktiviti 9 n geng cuppieS
diriku sgp utk memerah segala otak-otak kempas ku utk membuat lirik.ahahahh !
alhamdulillah lagu ni pon dh di persetujui oleh semua ahli keluarga cuppieS.
heee ! hope korang enjoy ye ! lagu ni slow je rentaknye =)

Lirik Lagu  the cuppieS 


Selamat Pagi Semua
Dengarkanlah nada,
Suara dan irama,
dari the cuppieS semua,


Embun pagi yang lembut,

Menyentuh hati yang rapuh,


Tanpamu,
Ku tak ceria,
Tanpamu,
Ku kan sunyi,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati,


Hampir setiap pagi,
Akan ku teringat,
Mungkin kerana GENG FIQ'RA,
Aku dapat merasa,




Tanpamu,
Ku tak ceria,
Tanpamu,
Ku kan sunyi,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati,


Tanpamu,
Ku tak ceria,
Tanpamu,
Ku kan sunyi,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati,


Tanpamu,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati


alhamdulillah . siap semua yg di kehendaki utk aktiviti 9 . syukur juga sbb setiap ahli group dpt memberi
komitmen yg terbaik utk aktiviti kali ni . walaupun kite buat semua ni last minute n terkejar2
di sebabkan mood bercuti yg pnjg bg sesetengah ahli group . tp akhirnya kita berjaya .
dlm aktiviti kali ni kami dpt mengenali erti kerjasama di kalangan ahli . dh setiap ahli berani memberi pndpt dan pandangan mereka masing2 walaupun di usia yg muda .
setiap dari mereka jugak mempunyai pelbagai sikap dan sifat yg berbeza2 . so dlm keluarga ni kita boleh tengok pelbagai ragam ahli2 nye . nasib semua ragam tu bersifat positif. dan yg plg penting dlm keluarga ni
setiap daripada kami mempunyai pelbagai kelibihan yg berbeza. setiap org mempunyai idea yg sgt2 kreatif !
 syukur alhamdulillah . 
sememangnya tak salah la HR memilih mereka semua menjadi salah seorang drpd keluarga cuppieS !
thanks pada semua ahli keluarga cuppieS yg comel2 belaka sbb memberi kerjasama n membantu HR dlm menyiapkan aktiviti kali ini .thanks jugak sbb mampu melayan segala kerenah HR ni ye. mohon ampun n maaf if ade terkasar or ape2 kt adik2 semua.
 sesungguhnya ukhwah kekeluargaan yg kita bina tak boleh diruntuhkan oleh mane2 pihak . insyaALLAH .
lastly  , tanpa segan silu cheq nak habaq ni ! cheq sayang kt keluarga cuppieS dan cheq syg kt adik2 ceq
dan cheq dh anggp mereka ni ahli keluarga cheq yg sbnr =)
jgn lupe ye adik2 semua . walaupun macam mane yg berlaku kite ttp akan jd keluarga sampai bile2 tak kira
la ape pon yg terjadi nanti. we will be always be a strong family ! =)
lot of love for my family .

jgn lupe tagline kite ye .


" BERSATU ITU MANIS , BERCERAI KOMPEM MENANGIS "


ASSALAMUALAIKUM....