Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Wednesday, January 25, 2012

1 Group 10 Suara

Assalamualaikum semua ! 
alhamdulillah hari ni aku dh mula gatal2 tangan nak update blog aku ni  ! 
hah ! entry kali ni mmg khas buat Geng Fi'qra ! 
kali ni kami di bahagikan kepada beberapa kumpulan dan dalam satu kumpulan ade 10 orang. 
name2 kumpulan die peh! boleh buat aku lapar beb ! 
 pancakeapam polkadotdonut, pizzamacaroon,tutti frutticheesecakeice creamcupcake
aku termasuk dlm salah satu kumpulan yg sangat2 manis ! 
korang nak tau aku ni kumpulan mane ? 

GENG CUPCAKE a.k.a the cuppieS !
comel dok name tu ? hhaahah ! cik ana yg bg name tu..
comel kan ! so aku di amanahkan utk menjadi leader dlm group tu . 
so aku di pertanggungjawabkn utk membuat 1 entry utk mewakili rakan2 aku yg lain . 
so entry ni mengenai sape kami smua ! yeay kami ! bukan aku ok ? heee
so meyh aku perkenanlan satu2 ahli group aku bermula dgn aku sebagai leader , Anamizu Kaito , Ainina Faseeha Nasarudin , CikBolat Bolat , Nur Aisyah , Ira Zahirah ,Hanifatin Abdullah ,Nuha Zahari , Natasya Pink dan Joel Leslie
group kami ni ade 2 ekor kumbang dan 8 jenis bunga dalam ni . amcam ok tak ? 2 ekor kumbang 
dapat 4 jenis bunga seekor ? ok ? ahhaha 
kami di amanahkan utk membuat 4 perkara seperti di bawah 
dgn berkejasama dlam 1 kumpulan. huhu..tade hal la cuppieS kan mmg bersatu padu ! 
bak kate kami

BERSATU ITU MANIS , BERCERAI KOMPEM MENANGIS ! 

- Tagline + logo @ banner
- Matlamat group
- Cipta 1 lagu dalam group masing masing ( tak wajib pun )
- Intro semua sahabat dalam group ( buat vlog pun boleh atau senaraikan macam biasa)

buat pengetahuan semua , seperti yg di bgtau tadi , kami terdiri daripada 2 org jejaka dan 8 org wanita  .
kami terdiri dri pelbagai negeri dan mempunyai perbezaan umur yg sgt2 ketara dari 12 hingga ke 25 tahun . 
alhamdulillah , buat masa ini kami sgt2 mudah utk berkomunikasi di antara satu sama lain .
kebanyakkan daripada kami sngt2 kreatif dlm pelbagai bidang walaupun dlm 
usia yg sgt2 muda. ape yg penting sifat KERJASAMA amat2 la di titik beratkan dlm group ni. 
tak lupa jugak sifat SALING HORMAT MENGHORMATI di antara yg muda dan tua .
alhamdulillah . semua ahli2 group ni dpt memberi komitmen dlm segala jenis perbincangan  =)






mcm yg korang dh tau . kami mempunyai 10 orng ahli yg terdiri daripada pelbagai peringkat umur dan mempunyai daya kreativiti yg berbeza.yang kat ats ni video pengenalan daripada group kami . video ni dihasilkan oleh Nuha Zahari dgn penuh onak dan duri . tapi nuha ttp nk buat video ni utk the cuppieS jugak . thanks NUHA ! abg syg adik abg ni .  sgpp buat semua ni demi cuppieS tercinta walaupun smpai kul 3-4 pagi. segala jenis ayat2 yg di cipta kat dalam video ni jugak di bantu Joel Leslie . sgt2 best ayat2 dorg semua kn2 ? dlm video ni jugak kitrg memaparkan segala hasil kerja adik2 the cuppieS tercinta . setiap orang mempunyai bakat dorang yg berbeza2 . kalau korang nk tgk bakat2 dorng dgn lebih jelas lg . korang leyh tgk semuanya kt bawah2 ni .heee =)


hah ! yang manis2 yg cute2 kt atas ni la banner kami . amcm ?manis tak ? semanis cupcakes tak banner ktrg ?
alhamdulillah banner ni telah di persetujui oleh ahli2 cuppieS utk di jadikan banner rasmi group ktrg.
banner ni di reka khas oleh Izz Razak .


tagline berserta nama setiap ahli kumpulan kami di reka khas oleh Nuha Zahari . cantik kan ?
mcm2 kaler ade . kami group cuppieS mempunyai satu tagline yg cute ! 
org biase cakap BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH kan ? tapi kami punya lagi special la ! 
korang nak tau ape tak ? meyh kami bagitau ! 

BERSATU ITU MANIS , BERCERAI KOMPEM MENANGIS ! !

alhamdulillah tagline ni dicetuskan ideanya oleh Anamizu Kaito dan Izz Razak dan di persetujui
oleh semua geng2 cuppieS bahawasanye tagline ni comel mcm cik ANA ! heheheh =p
comel kan2 adik2 cuppieS ? heee



yang kat atas yang comel2 cute2 serta manis2 ni merupakan logo group kami ! 
pehhh ! animation logo tu . comel kan cupcake tu.. logo ni direka ole Anamizu Kaito dgn penuh kasih
syg beliau kepada the cuppieS sebab tu comel cm kami semua logo ni..ahahah =)





dalam the cuppies kami juga mempunyai  matlamat . iaitu

kami the cuppies , akan sentiasa berusaha utk bersatu kerana kami percaya dgn adanya 10 orang ahli 1 matlamat dapat di capai . 
BERSATU SELALU
+
GANDINGAN USAHA

=
KEMANISAN DALAM PERSAHABATAN

alhamdulillah dengan adanya matlamat ni kami akan berusaha utk menjadi lebih baik di kalangan terbaik . setiap ukhwah yg terbina di antara kami tidak akan kami sia2 kan . kemanisan dlm persahabatan
merupakan satu memori yg berharga dlm setiap otak pemikiran setiap ahli .
tanpa sahabat tiada la erti kerjasama . bermula dgn sahabat maka bermula la titik permulaan utk bekerjasama.
utk matlamat kami , mereka2 yg telah mencurahkan idea utk matlamat kami ni terdiri daripada mereka2
yg comel2 dan bakal2 cendiakawan satu mase nnt . dorg mmg ade skill dlm tatabahasa ni .
nk tau sape ? opcoz la the cutest KAKAK dlm cutties ni Anamizu Kaito , si jejaka yg kacak bergaya Joel Leslie dan si manis2 rendang Nuha Zahari =) dan yg gmbr satu lgi tu di edit n digubah ayatnye oleh CikBolat Bolat =) comel n menarik kan ? heee








dalam group ni ade macam2 bakat terpendam contohnya dalam seloka ni. korang nak tau sape yg mengarang semua seloka yg kt atas ni . si adik kecik molek Nur Aisyah la . sgt2 kreatif dia mengarang seloka ni . 
semanis cupcakes ayat2 die . same cam adik2 lagi dua orang yg tukang mencantikkan seloka ni dgn gambar2 yg cukup2 menarik . nak tau sape yg edit gambar2 seloka ni semua . sape lg kalau bukan adik2 yg manis lagi comel cm HR la . hahah ! credit to Natasya Pink n Ainina Faseeha . comel kan gmbr2 tu . kebanykkan dari kami ni ade bkt2 terpendam n melalui aktiviti ni la yg kami semua boleh mencungkil bakat2 kami semua .thanks jugak kepada pencentus2 idea dlm menghasilkan group cupcakes sebagai group yg AWESOME iaitu pd adik Ira Zahirah dan  Hanifatin Abdullah  . dan thanks to GF sbb buat aktiviti ni  yg dpt merapatkan ukhwah kami semua=) ade lg bakat yg terpendam 1 lgi ni  . meyh korang tgk yg kat bawah ni pulak . heeee 


yang dekat atas ni merupakan lagu tema khas the cuppieS . lagu ni digubah khas
oleh Izz Razak sendiri dari lagu asalnye Tampamu . penyanyi die pehhh ! femes beb ! kami panggil retis menyanyi tu.
ktrg belanja die makan cupcakes je sbb tu die sudi nak nyanyi .
nak tau sape penyanyi die ? Hafiz awan nano a.k.a HR la..hahah..
lirik die biasa2 je sbnrnye . tapi demi usaha utk aktiviti 9 n geng cuppieS
diriku sgp utk memerah segala otak-otak kempas ku utk membuat lirik.ahahahh !
alhamdulillah lagu ni pon dh di persetujui oleh semua ahli keluarga cuppieS.
heee ! hope korang enjoy ye ! lagu ni slow je rentaknye =)

Lirik Lagu  the cuppieS 


Selamat Pagi Semua
Dengarkanlah nada,
Suara dan irama,
dari the cuppieS semua,


Embun pagi yang lembut,

Menyentuh hati yang rapuh,


Tanpamu,
Ku tak ceria,
Tanpamu,
Ku kan sunyi,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati,


Hampir setiap pagi,
Akan ku teringat,
Mungkin kerana GENG FIQ'RA,
Aku dapat merasa,




Tanpamu,
Ku tak ceria,
Tanpamu,
Ku kan sunyi,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati,


Tanpamu,
Ku tak ceria,
Tanpamu,
Ku kan sunyi,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati,


Tanpamu,
Kerana kau semanis cupcakes,
Dan akan sentiasa di hati


alhamdulillah . siap semua yg di kehendaki utk aktiviti 9 . syukur juga sbb setiap ahli group dpt memberi
komitmen yg terbaik utk aktiviti kali ni . walaupun kite buat semua ni last minute n terkejar2
di sebabkan mood bercuti yg pnjg bg sesetengah ahli group . tp akhirnya kita berjaya .
dlm aktiviti kali ni kami dpt mengenali erti kerjasama di kalangan ahli . dh setiap ahli berani memberi pndpt dan pandangan mereka masing2 walaupun di usia yg muda .
setiap dari mereka jugak mempunyai pelbagai sikap dan sifat yg berbeza2 . so dlm keluarga ni kita boleh tengok pelbagai ragam ahli2 nye . nasib semua ragam tu bersifat positif. dan yg plg penting dlm keluarga ni
setiap daripada kami mempunyai pelbagai kelibihan yg berbeza. setiap org mempunyai idea yg sgt2 kreatif !
 syukur alhamdulillah . 
sememangnya tak salah la HR memilih mereka semua menjadi salah seorang drpd keluarga cuppieS !
thanks pada semua ahli keluarga cuppieS yg comel2 belaka sbb memberi kerjasama n membantu HR dlm menyiapkan aktiviti kali ini .thanks jugak sbb mampu melayan segala kerenah HR ni ye. mohon ampun n maaf if ade terkasar or ape2 kt adik2 semua.
 sesungguhnya ukhwah kekeluargaan yg kita bina tak boleh diruntuhkan oleh mane2 pihak . insyaALLAH .
lastly  , tanpa segan silu cheq nak habaq ni ! cheq sayang kt keluarga cuppieS dan cheq syg kt adik2 ceq
dan cheq dh anggp mereka ni ahli keluarga cheq yg sbnr =)
jgn lupe ye adik2 semua . walaupun macam mane yg berlaku kite ttp akan jd keluarga sampai bile2 tak kira
la ape pon yg terjadi nanti. we will be always be a strong family ! =)
lot of love for my family .

jgn lupe tagline kite ye .


" BERSATU ITU MANIS , BERCERAI KOMPEM MENANGIS "


ASSALAMUALAIKUM....

30 comments:

Hanifatin Abdullah said...

terbaik abang HR

anamizu kaito said...

wowwww!!!!! ai suke part lagu tuh!!!
so koolllllllllllllll! mantap arrr izz!! hehe







luv,
cik ana- cuppieS!! =D

anamizu kaito said...

ehem~ xyahla kaler MERAH part "KAKAK" tuh.. murka ai taw..hahaha









luv,
cik ana

En. Muncit said...

*Hanifatin Abdullah*

heee ! hasil kerja tangan kite semua kan dik =) cuppieS unite !

* anamizu kaito *

shhhh! diham2 ouh ! malu cheq ! ape la sgt part MERAH tu . comel ape !hahaha

renjerkabloi said...

hepppp! sila kasi buang itu KAKAK..
menci..! menci! menci!! hahaha










luv,
cik ana

Joel Leslie said...

terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :D we will always be a strong geng! ;D

En. Muncit said...

* anamizu kaito *

yg part KAKAK tu yg best tu ! ahhahaha


* Joel Leslie *

yeah ! we will always be a strong geng ! mntk2 kite akan sentiasa bersatu dlm ape jua rintangan .

anamizu kaito said...

woahhhhh!! sangat ohsemmmm dan kool la entry nih izz!!

cayalah cuppieS!
goooooo cuppieS!!! =)







luv,
cik ana

Joel Leslie said...

KAK ana, comel apa perkataan KAKAK tu :pppp

En. Muncit said...

* anamizu kaito *

hahah ! tak sehebat penulisan ana lg . but i try the best for the cuppieS !heee !


* Joel Leslie *

btol2! sokong tu !huu

Pendamba Mawar said...

smart arrrrrrr..gud luck dude..:)

fieha said...

terbaik la semua..semua bekerja keras utk aktiviti ni..semoga berjaya ye :)

Putry said...

terbaik...

natasyapink said...

terbaekk lha..
hope family cuppieS happy always..
syg korang..

En. Muncit said...

* Pendamba Mawar *

kau punye pon smart beb ! huuu

* fieha *

alhamdulillah =) semua bekerja keras utk buat semua ni =)

* Putry *

thanks =)

* NatasyaPink *

insyaALLAH adik .semoga ukhwah yg terbina akan terjalin smpai bile2..

gades pelik said...

best3 :) menarek

era kecik said...

eh3.. lagu tu ler.. hehe.. menarik, best, comel.. :D

>> gud luck >.<

Kamil Kahar said...

fulamak...stylo gler bro HR nyanyi...stail!!! penuh bersemangat...

Miss Nadya said...

mencik2 knp xdpt tengok video tuh...an error occured..:(

tapi mmmg best r cuppies ni..;)

fiQ'Ra said...

hebatnya!! seronok baca seloka tu.. hihi.. tahniah group cupcake ;)


admin,
GF

Miss Nadya said...

time nad nak balas kunjungan di blog ni..

profile awk not available...edit yer nanti ..edit kat edit profil >> show my profile..:)

wat yer..:)

CekbOlat-bOlat said...

sdap sore abg izz !

huhuh.. bolat tak sumbang pape sgt..
tgok akak nuha comel ngn yg lain je buat T__T

Nisa Greennnpanda said...

waaaa....comel aa banner korg, hehe..

all the best, cuppies~!!! >_<

DiDiE eLa said...

boleh nyanyi tue... nanti open day/language day boleh perform... hehehehehehe

En. Muncit said...

* gades pelik*

heeee. terima kasih =)


* era kecik*

hahaha ! lagu tu re create balik je tu..tq2. good luck for ur team too)


* Kamil Kahar*

hahaha ! same cm KK la. sedap gak !

En. Muncit said...

*MIss Nadya*

mybe line slow kot . ntah la. hahah.. tgk kt sini boleh je.. nway thanks. dh buat dh =)


*Mastura*

tu la kreativiti aisyah =) tq admin yg comel =)


*CekBolat-bolat*

heeee=) biase aje . la yg bolat dok create matlamat tu kan sumbangn gak ? semua dh bg sumbangan dik =)

En. Muncit said...

* Nisa Greennpanda*

heeee ! =) all the best to ur group too !


* DiDie eLa *

dah penah dh la.. sem lepas ouh ! hahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

sggh kretip gak ni..bgusnya...

moga berjaya tau!!

dari cheesecake~

nuha zahari said...

anda ditag di blog nuha :)

aisyah ecah said...

abg,suke la entry ni..hope kite sume akan kekal jadi family smpai bile2 ea.....syg la korang sume... :D