Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Thursday, December 15, 2011

Wanita Dan Air Mata

Assalamualaikum semua . ton ton.
MJ semua sihat dok ? korang mesti bohsan kan setiap entry aku mesti tanya kabar..
ape de hal . entry aku . ikut suka aku la.. kurang ajar tak cm tu ? hahaha
gurau2 manje je dgn korang . jangan marah noh ! tak senonoh muka korang tgh marah tu..
tak comey bak hang ! hahahah !
okey2.. smlm aku dh ter up kan entry ttg LELAKI VS EGO . lelaki dan ego mmg tak leyh di pisahkan. tp harini dsbbkn ramai yg dok mntk aku story mengenai perempuan . aku dari smlm dok wat research mengenai wanita ni. agak2 korang ape yg tak boleh berpisah dgn wanita ? kalau lelaki kompem ego kan ? kalau wanita ? shopping ? datang bulan ? manja2 ? atau menangis ? mmg banyak benda yg tak boleh lari dari wanita ni . tapi hrini aku nk sentuh bab


Wanita Dan Air Mata


knpe aku nak sentuh bab ni ? kebanyakkan lelaki taktau knpe perempuan mudah sgt menangis .
betol dak ? kalau nampk je perempuan menangis . mesti dalam hati kate " hek eleh perempuan ni lembut gler hati dia . kuat sgt touching ! sepok kang ! " betol dok aku ckp ? bagi yg romantik lak , "kenapa awak menangis ni ? cuba cerita kat saya ?" .. hah ! betol ke dok semua yg aku ckp tu ? so agak2 korang kenapa perempuan ni mudah sgt menangis ? meyh aku cita kt korang semua .

wanita bukan orng yg boleh menggunakan logik dengan adil dan benar melainkan mampu menggunakan perasaan dengan sangat peka dan nalurinya . kalau korang perasan , setiap perhubungan mesti akan di hiasi dengan air mata . btol dak ? kebanyakkan air mata tu mesti dari kaum hawa dan bukan kawan adam ? tapi knpe kaum hawa bukan kaum adam ? for sure la kaum hawa ni hatinya lembut . walau sekeras mana hati wanita itu tersembunyi satu kelembutan di sudut hati mereka . betul kan ape yg aku ckp ni ? itu mmg lumrah seorang wanita . allah telah menciptakan mereka begitu so kita tak boleh la pertikai kan ciptaan allah .



wanita tidak akan menangis dengan sewenang wenang nya . mereka akan menangis bersebab . bila wanita itu mula menangis , ini bermakna dia akan mengeluarkan senjata yg paling terkuat dalam diri mereka . sebab air mata wanita ini sgt berharga dan takde tolok banding nya . walaupun dorng ni akan selalu menangis n terus menangis . hei kawan ! wanita ni simbol kelembutan dan wadah utk dikasihi. sbb tu mereka mudah menangis pabila di kecam pelbagai masalh ataupun di marahi .bila wanita sudah mula menangis . ini bermakna pertahanan yg kukuh di dalam hati dorang dh tak mampu utk menahan bendungan air mata mereka. mereka menangis bukan utk menunjuk2 atau meminta belas kasihanan dari kaum adam . mereka menangis sbb mereka dah tak tahan menahan sebak mahupun hiba di hati mereka. kalau lelaki bile ade masalah or kne marah kompem korang akan ckp . lantak la . tak pon paling teruk pon. hisap rokok ? betol ?

wanita juga akan menangis bila mereka marah . tapi kadang ni yg lelaki tak tau . wanita ni suka menangis seorang diri sehingga tersedu2 smpai la tido . korang tau tak ? aku rase ramai lelaki yg tak amik tau . bila time2 gini korang yg lelaki ni tau ape nak buat ? actly time gini la perempuan tu nak kan belaian dari sorg lelaki . ni tak . ko boleh buat donno je bile dorg cm tu . ape ke hei la lelaki cam tu . tak gentleman betul..hahah..suke2 aku je kan ? huu..
wanita ni dorang perlukan perhatian yg lebih bila time2 gini. dorang bukan nak menggedik ke ape . just mybe dorang nk sum1 yg btol2 memahami dorang ade dkt sblh dorang bila dorang menangis . so bagi lelaki . aku sarankan .elok korang pinjamkan bahu korang utk mereka2 ni nangis..sweeettttttt kottttt ! elok jugak la korang berada di samping wanita yg sedang bersedih ke ape . tak kira la ibu korang ke tunang ke bakal isteri ke makwe ke . dorang semua wanita . so tolong la berada di smpng dorng time dorang tgh bersedih tu .ok ? sbb aku mempunyai pelbagai pengalaman cm ni . tak kira bg mama aku or kekasih ati aku . bile dorg menangis insyaALLAH aku akan berada di sisi mereka.

so tu jela yang aku nk share nan korang . aku bkn nak mereka2 cerita mengenai smua ni .ape yg aku tulis semua melalui pengalaman yg aku pernah rasai . so tak salah kan aku nak berkongsi dgn kawan2. perkongsian tu kan salah satu cara nk memperkembangkan ilmu . ini juga satu ilmu bagi kita yg digelar kaum adam . so pada wanita2 di luar sane kalau aku ade salah kt entry ni tolong la korang betulkan n tegur la ye . aku bukan perempuan pun . aku lelaki . so kadang2 isi hati lelaki lain . so mcm biasa yg ayat aku suka ckp skrng ni...

fikir-fikirkan lah dan selamat berubah !


*agak2 korang la kan. jatung hati aku ni kuat menangis tak ? haha ! no ! hati dia sgt2 keras bile ade dgn aku jela . tapi actly die memang selalu menangis dan kadang2 tu terlepas jgk air mata die bile ade dgn aku . sbb tu aku always bersama di sisi dia sbb die penyeri dan yg sempurnakan hidup aku selain dari ibu dan bapa ku. insya ALLAH =)


nota untuk GULAHATI : sayang .. bila awak perlukan sy. sy akan sentiasa berada di smping awak. awak jgn risau ye.
setiap air mata awk sgt berharga bagi saya. saya jnji sy takkan skali2 buat air mata awak menitis ke bumi walaupun dah bnyk kali dh buat..sorry! iloveyou<3

4 comments:

Nurul ain said...

betul2... amboiiii comelnya gf hang...

En. Muncit said...

betul ek ?
ni dr naluri lelaki ni..heee..
comel ? alhamdulillah kurniaan dr allah =)

CintaZulaikha said...

wanita yg menangis ilaha wanita yg bisa melepaskan bebannya..baguih la entri, akak follow, kehkeh

En. Muncit said...

hahah ! meyh2 pollow ..
nk tolong promote kn skali blog ni pon boleh kak !hahah