Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Friday, December 16, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011 by LYSSA FAIZUREEN

Assalamualaikum Mak Jah sekalian alam semesta ! 
beep2 ! hahahah ! makin hari makin rajin pulak aku nk menconteng arang kt blog aku ni..
arang yg baik la kan..bukan grade C- la..ahahah
so rini insya allah aku sgt2 rajin nk wat entry baru ! hahahah ! 
hari pulak aku ade nk join 1 segmen yg best ni .. aku join pun sbb nak share segala jenis pengalaman n nak 
tmbhkan kawan2 blogger . si makin ramai kawan kan makin seronok berblogging ni .boleh share mcm2 bnda rite . so jom ite terjah segmen ni ! 


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
meyh aku nk cite kat korang semua . aku merupakan pelajar di Universiti Kuala Lumpur . aku mengambil bidang Bachelor in Software Eng. Sebelum ni aku merupakan pelajar di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin Perlis dalam jurusan Dip . in Networking Support . Di sebabkan aku tak berapa nak minat dengan course yg aku amik mase dip dulu. so aku pun tukar course yg aku amik skrg ni . aku sgt2 minat nan course tu sbb aku suke sgt2 dgn coding2 yg pelik2 ni. ade certain org kate bnda ni leceh . tapi bagi aku bnda ni mecabar beb ! sgt2 mencabar n satu lagi aku amik ni pon sbb aku nk kejar cita2 aku utk jadi pakar perisian yg berjaya satu hari nnt n aku tak rase menyesal pon amik course ni sbb insya ALLAH course ni yg akan buat aku berjaya satu hari kelak insyaALLAH =)

ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 
part yg ni aku suke. aku part2 motivasi or bagi nasihat kt org tu a yg aku suke..tp kt diri sendiri punye la hampe bak hang.hahah ! bg pelajar2 atau pun adik2 yg baru nk masuk ke alam IPT ni . aku nk bg sikit nasihat la . kalau korang nak pilih jurusan tu  . pilih ikut hati n naluri korang . buat pilihan korang sendiri. jgn ikut ckp org . jgn nk follow kawan je . sbb kalau korang uat kptsn berdasar kan orng lain jawapnye nnt korang yg terasa musibahnye . dan if korang dh mohon jurusan yg korang suke . tapi korang dpt course lain . aku sarankan korang try utk suke dgn course tu . try tuk blajar dgn course tu sbb peluang utk ke IPT skrg ni bukan mudah adik2 . so bljr utk bersyukur dan belajar la bersungguh2 smpai korang suke course tu . 


p/s: aku rase cuku dh kot aku bebel2 utk segment ni .. kalau korang nak join segmen ni meyh terjah blog LYSSA FAIZUREEN n segmen ni akan tutup petang ni ta silap aku. so cpt2 la..boleh tambah2 kawan ! chow chin chau ! 

22 comments:

DiDiE eLa said...

BSE yer...see you next month...ekeke

DD DCNET..bru je hbis praktikal... jan 2012 sambung BNS plak.. menjadi pelajar baru la plak... =;=

nuha zahari said...

uaaa, dah tiga sem dah neh dok cuba nak suka, tak tersuka jugak, guana? haha

DiDiE eLa said...

en muncit : DD baru join segmen yg sama..dengan panjang lebar jugak DD tulis....

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

En. Muncit said...

* DD

yezza ! dak BSE ! jumpe next sem ya ! jap g izz g terjah ! huuu

En. Muncit said...

*nuha zahari

adik tu mmg .. cube berinta dgn course tu..hahaha

nanie zainudin said...

haii! thx for follow..! ^_^ sy follow awk balek

En. Muncit said...

@nanie zainudin

welcome thanks sbb follow =)

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

WaniZakaria said...

good luck :)

En. Muncit said...

@Fendy ..

terima kasih sbb singgah . insya ALLAH akan singgah nnt !

@WaniZakaria

thanks =)

Amirah Yusof said...

bdk software ni msti pndi hack2 ni kan hehe..
selamat berjaya ye encik muncit in your study

En. Muncit said...

@Amirah Yusof

hahah ! insyaAllah pandai la jugak.
tp hack bnda2 yg perlu je..
tade nk gunekan kt jalan yg tak betu;;.ehehe

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

Niena dah klik iklan nuffnang .. =)

(Klik iklan churp2 & nuffnang Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

En. Muncit said...

@HardisHinfi

insyaALLAH akan jenguk nnt .
jgn segan2 dtg blog ni lg =)

si TuKanG MeRePeK said...

Assalamualaikum..

singgah & follow.. =)

http://olalachoc.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

En. Muncit said...

*si TuKanG MeRePek

Wasalam. jemput masuk ye..

thanks sbb sudi singgah kt sini =)

Cik Ain said...

opsss ~ bacheloor egn ! :)

siggah dari segmen yg sama :)

Cik Eykaa said...

singgh dr segmen yg same . goodluck for ur future :)

En. Muncit said...

# Cik Ain

heeee ! nnt sy akan ke tmpt awk pulak ! hee

# Cik Eykaa

selamat datang =) thanks

kepunyaan kuh ;]] said...

dri sgmn yg sma..gdluck ya..

http://ceritahatikuh.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Syazwani Mazlan said...

oh ex stdnt PTSS rupanye..kenal. haha! good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)