Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Sunday, August 21, 2011

Anda Nampak Perubahannya ?


*wajah lama puduraya*

beep beep ! toink toink ! assalamualaikum semua .
ape kabar ! kalau aku la. aku sihat alhamdulillah .
hari ni dh masuk hari2 terakhir di bulan yg mulia ni .

so mcm mne puasa korang ? ade skip ? mntk2 semua penuh ye.
kalau tak penuh . takleyh dpt duit raye dari aku .. haha

ok . berbalik pada topik aku hari ni . actly post aku ni mengenai Stesen Puduraya.
agak2 korang . korang nmpk tak perubahan nya ?
kalau dr segi struktur bangunan tu kompem la nmpk kan ,
kemudahan semua tu dh canggih ala2 KLIA kot !

*wajah baru puduraya*

aku sgt2 berbangga menjadi rakyat MALAYSIA.
yela kan. kalau dulu mase nak naik kt puduraya . aku rase menyampah kot nak pegi sane
kenape ? sebab tempat tu terlalu nmpk crowded terutama di hari2 penting
mcam hari raye . tapi sekrang ni . lepas dia dh buat tmpt menunggu yg berlambak2 giler
siap dgn air cond skali . aku rase pudu raya tu tade la semak cm dulu .
n sekrang yg best nye ade air cond beb! kau g mane2 je rase dingin je ..syiokkk gitu !
kalau dulu . berpanas2 bile berhimpit2 dgn orang ramai .



kalau mula2 pembukaan stesen baru tu . mcm2 kite dengar
ade pengusaha bas yg tanak ikut peraturan semua tu . means cm online tiket.
tiket berkomputer semua 2 . macam2 masalah berlaku .
i2 la sebabnya dulu aku ta suka beli tiket selain dr bas TRANSNASIONAL dan PLUSLINER
sbb 2 pegusaha ni je yg pakai tiket bercetak yg kompem seat kite.
bas2 lain semua pakai tiket ketas n kadang2 akan berlaku pertindihan seat .
so lepas2 bukak stesen baru n lepas dgr2 kabar semua ni .
aku pon bersyukur la semua semua pengusaha bersetuju dgn menggunakan
tiket berkomputer . so means masalah ulat2 tiket dh tade lagi la kan kalau gune
komputer. betul tak ,??
*kemudahan yg di sediakan*

nak dijadikan 1 cerita. aku pergi penang 2 minggu lepas utk jumpe yg tersyng .
so aku pon beli la tiket bas ni *bas ape aku tanak mention la.
siyesly aku sgt2 syukur sbb semua dh pakai komputer . means terselamat la kan.
thn mase hari aku nk bertolak tu . aku g la ke kaunter bas 2 .
tnya dia gate berapa yg aku nk turun.

pakcik kaunter : ouh . bas ni tade gate2 dik . bas ni duduk luar sane .
aku : huh? luar ? knpe duk luar pulak ?
pakcik kaunter : sbb tu just tiket je dik . sbnrnye adik naik bas lain .
aku : saya beli tiket bas @#^! tapi knpe naik bas ni pulak ?

so pertanyaan aku berakhir kt situ sbb aku tana la bnyk gaduh .
so aku pegi la kt luar tgk bas yg dia bg plate number 2 .
tgk2 bus itu sgt2 la LAWA ! aku dgn hati yg rase nk maki
tak jadi maki la kan sbb bulan puasa . so aku naik jela bas 2 .
aku ingt time 2 dh nk jalan la . tgk2 ta jalan2 sbb nk tgu bas penuh .
so aku agak kompius kt sini. aku nmpk ULAT2 tiket ramai menjual tiket dorg.
so ape gunenya kaunter2 kat atas 2 ? hanya mainan / drama ulat2 ni ?
so ape tindakkan penguatkuasa ?
aku tgk dorg jual dekat dpn pejabat bergerak DBKL kot .
takkan tak amik tindakkan kot .???

*kaunter tiket *

kesimpulannya . bagi aku ..mmg infrastruktur smua tu dh berubah . semakin canggih.
semakin memberi keselesaan kepasa org awam. tapi . setahu aku . segala perubahan
tu sbb nk hapuskan ULAT2 TIKET tu . tapi . ape dh jadi ? aku hope pihak penguasa
dapat mengambil inisiatif mengenai perkara ni . sbb orng awam yg teraniaya .
tu jela .

bingkisan hati dr seorang pengguna perkhidmaan awam .

assalamualaikum

4 comments:

Nor Fadila Rosli said...

biar betol pudu dah jadi macam tu??hm bestnya...dah lama tak g pudu..memang ade dengar pudu renovate dulu..tapi xtahu lak dah cantik macam tu..
eh lupa...
waalaikum salam...:)
saya follow sini..
jom singgah..

http://blogakufadila.blogspot.com/

En. Muncit said...

@Nor Fadila Rosli

heheh .. terima kasih sbb singgah..
dh lawa dh .. cume still cm dulu .
agak kesal sikit sbb masih bnyk
ULAT tiket yg berkeliaran cm dulu ..

Namee Roslan said...

pudu dah macam klia ohhhh. tapi sekeliling plak yang buruk. hehe, macam pencemaran alam sikit sekelilingnya. :)

En. Muncit said...

@ Namee Roslan

btul2..dh ala2 KLIA gtu..
tapi tu la.pencemaran.
ulat2 tiket..haish