Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Wednesday, August 10, 2011

Macam Mana Aku Nak Pikat Dia ?



beep beep. beep beep ! assalamualaikum kawan2 ! lame dh aku tak update blog..
hahah . sedangkan baru 2 hari je kot aku ta menulis kt blog ni
sbb aku menulis di blog lain .ahahah.. so mcm mne dgn korang semua ?
sihat tak ? puasa ta harini ? kalau korang sihat . alhamdulillah .
mcm biasa la kan. hari ni aku rasa cm terfikir satu idea .
bile terkenangkn balik saat2 aku memikat hati si dia dulu .

haha.. yela kan . hari ni hari ANNIVERSARY aku dgn si dia yg ke 4 !
yeay! alhamdulillah kami bhgia smpai skrg walaupn berjauhan . heee
so aku rase nk share nye care2 aku memikat si gadis comel berlesung pipit 2.

bukan maksud aku nk suh korang takel gulahati aku tau ! jgn plak cm 2 !
aku cmpk korang dlm tasik kang!hahaha..
mula2 aku nk wat entry ni just utk LELAKI. tapi aku kesian gak kat kaum2 WANITA ni .
so aku selitkan la sekali cara2 nak memikat hati si jejaka TURF mcm aku ni...ahaha
perasan lebey dowh ! ok2.. back 2 the topic. 1st of all care2 utk memikat hati wanita .



Tips2 memikat hati wanita yang anda minat/suka

1. JADILAH DIRI SENDIRI

- korang tak payah la berlakon jadi orang lain. be urself . sbb perempuan suka lelaki
yang ada gaya yg tersendiri. jgn korang nk berlagak jd orang lain semata-mata
nak pikat hati wanita tu .


2. JAGA KEBERSIHAN DIRI

- utk memikat wanita. kebersihan diri amat lah penting beb ! cube kalau ko keluar date
ta gosok gigi ! agak2 korang wanita tu nk kuar lagi ta nan korang dgn bau2 yg harum
dari mulut korang tu . so bersihkan la diri anda ! * bersihkan benda lain skali k. jgn
dok bersihkan gg. ketiak tu pon jgn lupe ! heee

3. KENE LA SENYUM SELALU


- bila keluar . senyum selalu. senyum itu sedekah .kdg2 org2 wanita ni suka lelaki yg
suka senyum sbb dorang kate CUTE! cm GULAHATI aku ckp kt aku la... COMEL ke
aku ni?hahha. n jangan korang senyum sbb wanita je k . jumpe org2 yg korang ta
kenal pon korang senyum la k . senyum kan sedekah !

4. JANGAN DESPRATE SGT

- yg ni paling penting ! jgn korang jd mcm ni bro. perempuan gak rimas dgn lelaki
mcm ni . kalau dorang tanak tu. jgn la korang paksa2. bia la dorang dgn rela hati
terima korang . n kalau la g tmn dorang shopping , jgn jd terlalu gentleman. sbb
ade perempuan yg ta berapa nak minat beb! kawan aku yg ckp la . heeee

5. JAGA PENAMPILAN DIRI

- penampilan diri kadang2 merupakan pandagan pertama orng sekeliling terhdap kita
kalau ko selekeh , kompem dorang ckp ko ni kompem teruk . kalau kau nmpk kemas ,
mesti dorg akan ckp . mesti budak ni bagus , bekerjaya. sama jugak cm wanita ni ,
dorang akan pilih org yg kemas dr selekeh .

6. YAKIN DIRI
-Ini pun tak kurang penting nya, nak buat sesuatu keputusan mesti ada keyakinan kan. Begitu juga bila korang putuskan nak ngorat wanita pilihan hati, mesti yakin diri, kalau tak, baru ada cabaran sikit dah takut-takut. Tapi jangan terover yakin. Confident sorang-sorang pun haru gak. Terkurang mahupun terover yakin sama je tak best nye.


ok. now tips utk si gadis plak bg nak memikat hati jejaka tampan mcm saya !hahaha



1. SENTIASA SENYUM DAN JGN BERSIKAP SOMBUNG BILA BERINTERAKSI

- bila korang bercakap dgn lelaki 2 . jgn la nmpk cm mendabik dada sgt . tau la
korang cun . kadang2 laki ta suka orang cm 2 . siyesly aku pon ta suka

2. PANDAI MEMASAK
- perh ! yang ni kalau korang tau. kira markah BONUS utk korang . sbb lelaki
suka wanita2 yg pandai masak ni .. nnt kawin senang nk duk makan je ..heee

3. BERPEWATAKKAN MENARIK

- perwatakkan amat penting . jadi diri sendiri . jgn jadi orang lain . jgn terlalu
menggediks2 k . lelaki akan rase geli disitu . kalau mmg dh original manje 2
tape la . tapi kalo di buat2 .. yeaaawww!

4. MEMPUNYAI TINGKAH LAKU YANG LEMBUT DAN BAIK

- ini mmg ciri utama actly . tapi siyesly. jujur aku ckp . skrg susah nk cari
wanita mcm ni . tapi kalau ade pon ta ramai lg dh sekarang.
so bnda ni la yg dicari2 oleh kaum lelaki sbb tingkah laku ni yg akan
membuat kan lelaki rase sejuk je mata memandang .

5. JANGAN TERLALU MENGONGKONG

- haha ! bnda ni lelaki mmg ta suka ! rimas beb ! g mane2 kena tnye .
nak wat bnda semua kene tanya . kalau ta bgtau merajok !
boleh kalau korang nak tau lelaki 2 buat ape . tapi jgn terlalu bertnye
sbb lelaki mudah rimas !

6. JAGA CARA PEMAKAIAN

- lelaki suka wanita yg pandai mejaga pemakaian mereka . ade jenis lelaki
yg suka wanita yg seksi. tp bagi aku . lelaki cm 2 ta leyh pakai kot .
tapi ta leyh la ckp jugak kn.mne tau dia nk ubah wanita tu ke .
but kbnyk lelaki suka perempuan bertudung sbb nmpk manis !

7. BESIKAP MATANG

- sikap matang amat penting. contoh utk menyelesaikan masalah . anda sgt
matang menyelesaikan nya. lelaki suka mcm 2 . jgn terlalu kebudak-budakkan
sebab lelaki akan rase meluat



hmmm.. yeah! agak pnjg lebar ye di situ . so mcm mane korang ? puas ati tak ?
aku dh tak tau nk bg tips ape lg . sbb otak dh JEM dh ni ..
mcm JEM yg hari2 kat kl ni.. hahha.
so kalau korang nk memikat hati lelaki or wanita
1 je pesanan dr aku . ikhlas kn hati tu utk mengenali wanita/lelaki terbabit .
sbb ikhlas itu pntg .jgn tgk dia cntik/hensem sbb tu korang nak takel.
cantik or hensem ta leyh bwk smpai ketua beb !
semoga korang dpt berjumpa dgn cinta hati korang .
insya allah . ok la. aku nk smbung buat assgmnt .
assalamualaikum!

nota untuk GULAHATI : sayang ! hppy anniversary ! sy buat entry ni sbb anniversary kita la .teringt masa saya
try nk takel awak dulu . susah kot! hehehe..tapi alhamdulillah. awak dh jd milik sy . sy sayang awak sgt2 .
bila kenang2 balik.tersenyum rasa bila terkenang saat susah nak takel hati awak tu .



6 comments:

wan dan deffodil said...

byk tip2 mengayat ni.. jgn lupa tip di ayat plak tau

En. Muncit said...

hahah ! aku dh agak dh !
ko relax je.. aku tgh nak perah
otak ni..ahha

SyuE said...

setuju dgn sume di atas! ;)

En. Muncit said...

heeee . msti gune yg same kan ntuk takle hati cik abang syg ! hahah

liyana haniff said...

acehh, boleh amik semua tips kat atas nak mngayat lelaki yang kiut miut ni. thanks sayangg! ekekeke :D

En. Muncit said...

@liyana haniff !

ehem2 ! amboi2 ! kalau berani buat la =)