Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Thursday, December 1, 2011

21.10.2011 :)

assalamualaikum . vroooooommmmmmmmmmmm !
haha ! ape dh kene dgn aku ni ! virus SUPERBIKE kot . biase la . impian nk beli superbike.
bawak yg tersyg kt blkg . hahah ! so korang mesti ade impian gak kan2 ! .
same je mcm aku . setiap org ade impian masing2 dan kita boleh tentukan smada impian itu akan berjaya atau pun tidak . itu terpulang pada individu masing2 . mcm2 bnda yg boleh kita buat untuk capai impian kita seperti study bersungguh2. hah ! ckp pasal study . alhamdulillah aku dah abis 1 semester dah n aku pon dh dpt abis kn peperiksaan akhir aku . alhamdulillah semuanya ok but tak tau la mcm mane dgn resultnye kan. insya allah semua ok . berbalik pada entry kali ni .ape ade dgn 21.10.2011 ? bkn dh lepas ke tarikh tu ? yup2 . mmg tarikh tu dh lepas tapi aku takkan lupekan tarikh tu . dah sebulan dah aku tunda nk tulis entry ni . yela sbb slps tarikh tu aku sibuk dgn mengulangkaji pelajaran aku . skrang ni dah sebulan lebih terperam entry ni . ye kawan2 ! sebulan lebih ye ! actly tarikh ni tarikh birthday aku . n pada sesape yg ingt n wish haritu aku nk ucapkkan ribuan terima kasih sbb ingt lg kt aku .
kt entry ni aku nk story ttg tarikh tersebut n 2 tiga hari lps tarikh tu .

alhamdulillah birthday aku kali ni aku dpt smbut dgn org yg aku sayang . sape lgi kalau bukan BUSYUK COMEL aku tu . LH ! hehe . die bersusah payah dtg ke KL semata2 utk celebrate bufday aku . peh ! punye la terkesima aku ye di situ ! sgt2 tak tau nk ckp ape ! dia datang dgn mama dia . so that day aku nk spent time dgn dia la kan. dh telanjur dia dtg KL ni . so aku pun amik dia kt lrt bangsar . tapi2 . erk dia kate dia dtg dgn mak dia . n aku ni punye la menggelabah. yela aku pulak dh la 1st time jumpe mama die . sgt2 suspen ye kawan2 smpai berpeluh2. tp alhamdulillah aku dpt jugk mtk kbnrn dgn mama dia utk bwk die jalan2 . ye la . nak bawak anak dara org kne ade adab beb . jgn main redah je . lepas2 tu aku bwk die pegi KLCC . plannye nk pegi AQUARIA la . alhamdulillah smpai jugak kitorang kt AQUARIA tu . cntik gak tmpt dia . aku n si dia ni mmg tak pernah jejak kaki kt AQUARIA . haha . kira berbaloi la kan dating smbil tgk ikan2 semua. biru je semua ! aip ! otak jgn jd biru sudah la eh ! hahah !




lepas2 g AQUARIA n lpas makan2 si dia ajak aku pegi KL SENTRAL . katenye nk cari kasut .
aku pon ok je la . teman jela dia kan . sampai2 sana je dia ajak g lepak2 MCD . so aku pon dh kompius tahap dewa ! sbb td kt KLCC dh makan kot kt MCD . peliks2 ! tapi nasib la MCD penuh . so aku pin ajak la die pegi Secret Recipe . so die pon on jela . mase2 kt secret recipe tu aku order je la ape yg patut tu . tp aku tgk orang2 sekeliling padang pelik je . nak2 akak2 kt secret recipe tu . aku pon wat dunno je la . pastu plak tgk si dia pon wt aksi2 pelik kt depan aku . siap main jeling2 mate dgn akak yg nk amik order tu . dlm hati aku . bia la dorg nk main mate pon . nasib pompuan. kalo laki dh kene dh dgn aku . lepas 15 minit tgu tetibe aku dgr sumthn yg bunye die mcm ni .......................

HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO MY SUPERHERO..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..

then tetibe muncul la kek dpn mate aku ! peh ! terkedu tak terkate ! terkedu + malu ! semua ade . mane taknye ramai beb org ! pastu aku ngn dia je berdua kt situ . mane tak segan . si dia muka dh merah . aku pulak muka dh naik JAMBU ! ahhah ! rupe2 nye ade udang di sebalik batu si dia ajak aku pegi SR . ish2 ! ggit awk kang baru tau ! haha. dia wat suprise kt aku ! alhamdulillah . ingt jugak die kat aku . that time rase nak nangis kot . for the 1st time bufday aku di smbut mcm tu . pehh ! tp cover macho dpn die . sgt2 terharu ok kawan2. kalau korang pon msti terhru kn2! hehe..


2 hari lps bufday aku . aku keluar lgi dgn dia . kali ni pegi tmpt yg best lagi TIME SQUARE .
kali ni aku ajak dia dg COSMO WORLD . hahah ! nak tgk dia berani ke takkan .
sbb dia selalu je ejek aku kat aku penakut . haha ! tapi akhirnya aku dh tau dh sape yg penakut ! muahahh ! kitorg kt CW dari pukul 11-3 ptg . dari kau tannak naik roller coaster smpai aku yg beriya2 ajak dia naik n smpai dia yg menolak . hahha ! so have fun sgt2 kt CW bersama2 dgn dia .aku nk share bnyk pon kang nnt korang bohsan lak . bia aku dgn dia je yg tau ..ahaha
name pon sweet moment kan .. hehe ! thn lps g CW ktrg g la makan ! n aku ade bg kt dia sumthn yg aku tak pernah bg kt dia spnjg aku dgn dia bersama . haha ! agak2 korang ape ? yehahah ! aku bg dia cincin . mmg dr mula2 aku dgn dia tu aku mmg nk bg cincin . tapi budget tak mencukupi . tapi alhamdulillah impian aku nk bagi dia cincin tercapai jugak .aku nmpk dia sgt2 la terharu beb ! hehe ! suke sgt2 moment tu ! heee.


minggu tu sgt2 best bg aku . yela dpt bersama2 dgn si dia dan dapat berjumpa dgn family dia semua . dari mama dia smpai la ke nenek dia. alhamdulillah aku agak dorg semua boleh terima aku . yela . setiap perilaku yg baik insya ALLAH org akan suka . ok la2. aku tanak bebel panjang2 sgt. kang nnt korang boring pulak . so ok la . pade sape2 yg lahir hari ini . selamat hari lahir aku ucapakan semoga panjang umur n d murahkan rezeki dan semoga impian korang tercapai. AMIN .

ASSALAMUALAIKUM ..

nota untuk GULAHATI : sayang . terima kasih sbb buat suprise tu dkt saya. sy sgt teruja dgn semua tu . thanks sbb ingt jugak awak dkt saya . saya tak sgka awak celebrate bufday saya. n sayang . thanks sbb bawak sy jumpe semua family awak. family awak semua baik2 n ramah2 dgn sy . sy suke sgt2. insya ALLAH kalau ade jodoh kite akan di satukan nnt. doa2 kan ye . =)




4 comments:

liyana haniff said...

atotototo. comelnye entry ni. sukaaa! welcome sayang. awak penting dari segalanya. iloveyousomuch! :)

p/s: gambaq yang paling buruk tu yang dea excited nak letak. bencikk!

En. Muncit said...

heee ! suke statement dia atas tu ! ehehe..
iloveyoutooooo !

p/s: gmbaq tu la yg paling comey! aum2

Namee Roslan said...

busyuk comel awak sgt cantik lah :D untung kamu :D

En. Muncit said...

@Namee Roslan

heheh ! terma kasih. alhamdulillah sbb diia pilih sy yg comot ni =)