Selamat Datang Ke Blog Rasmi INI KISAH SI BUDAK HAFIZ BUNCIT Pada Kawan2 Yang Berkunjung Or Terlalu Kat Sini.. Sila Lah Follow Shye yek!!!

Mereka Follow Shaye..Anda??

Wednesday, December 21, 2011

SEGMEN | Story Aku & Lagu

Assalamualaikum . ton2 . beeep2 ! 
ape kabar makjah2 kesygn ku sekalian alam ? sihat dok ? hari ni aku dgn rase bermurah hati nye 
nak sajikan MJ2 kesygn aku ni satu entry la . bukan sajikan makanan tau ? hah  ! pk makan je kan korang  ni.. tape2 ! nnt rumah terbuka raya nnt korang dtg la makan2 ye ! oke aku malas nk merepek2 panjang lebar semcm   sbb aku dh takde idea mengarang di pagi hari sbnrnye . so aku dgn rase bangge serta bertuah nya nak share nan korang 1 segmen dr geng fiq'ra  !yeah ! dorng mmg suke buat segmen2 . ala2 sesi mengenali sesame ahli la kan ! aku tak kesah pon . aku follow je .bnda baik kan . kalau bnda tak baik mmg aku tentang la .
ok hari ni aktiviti dia ialahhhhhh ! 

JENG, JENG, JENGGGGGGGGGGGGGG !

*berminat nak join ? jom klik banner ni 

Lagu dan aku sgt2 la sinonim . knpe aku dgn begitu yakinnye lagu dgn aku tu sinonim ? haha ! meyh aku cite . aku dpt takel jantung hati aku a.k.a tunang aku pun gune lagu tau ! aku ubati rindu mama aku time aku balik kolej pon dgn lagu jugak . aku gembira kan kawan2 aku pon dgn aku menyanyikan dorg lagu jugak n yg paling penting setiap malam waktu jantung hati aku nak tidor. aku akan nyanyikan beberapa buah lagu permintaan die . sweeettt tak ?ahahha . tapi bukan 2 yg aku nk story rini . aku nk story ttg lagu yg ade beberapa kaitan dgn aku . agak2 korang lagu ape yg aku nk share ni ? 
meyh2 ! 

CINTA MUKA BUKU by NAJWA LATIFF ! 

terkezut n terkesima ke kawan2 ? aku pon ade story dgn lagu ni ? actly lagu ni bwk macam2 makna dlm diri aku ni . meyh aku share sikit . setiap bait2 dlm lagu ni mmg saling tak tumpah dgn kisah perhubungan aku dan si gadis gula hati aku tu . tak caye ? meyh aku story n nak tgk korang nak kate same ke tak dgn lagu tu!huhu. aku mula2 berkenalan dgn LH ni time dekat blog pada awalnya . aku gler minat kot dgn care penulisan die walaupun simple tapi membawa pelbagai maksud. so aku berusaha la pulak nak cari FB die n aku taip la name kt blog die tu . tetibe jumpe . punya la riang hati aku ni . thn aku add die kat fb . nak di jadikan cite . aku dh jadi stalker kt blog die selama 1 thn lebih nk dkt 2 taun la . dan nak di jadikan cite gak . lepas 4 bulan baru die approve aku kt fb . korang pecye tak ? 4 BULAN beb ! sape yg sgp tgu . lepas2 tu mule la sesi ayat mengayat yg terhebat Dari EN MUNCIT a.k.a IR ! hahah ! mule adjust sikit . lps tu IM la kan mintak no phone . nak tau ape LH ckp ? "no phone ? tak perlu kot . dlm fb kan boleh contct" . berderai jntung ni beb ! tp atas usaha dan ayat2 JIWANGNESS IR maka slps 6 bulan baru la aku dpt no LH ni ! dpt2 no trus la mengayat sakan ! hahah 

thn timbul la satu hari tu aku duk proposed die n aku ckp aku dh lame actly minat kt die thn die pon tergamam ! *same tak cm lirik dlm CMB tu ?* huhuhu ! die tak tau nk ckp ape beb ! selang beberapa hari die pon bersetuju . sbnrnye awal2 tu dh suke dh ! tapi malu ! mane tak nye aku takel die dgn menyanyikan die lagu2 yg die post kat fb die tu tiap2 malam b4 die tdo . sweeettt dak ? hahah ! lps dh declare tu aku pun mntk utk berjumpa dgn die for the 1st time ! yup ! sblm ni ktrg tak pernah berjumpe beb ! itu la di namakan CINTA MUKA BUKU a.k.a CINTA CYBER . huhu ! thn biase la mule2 jumpe 2 malu2. lame2 alhamdulillah semua nya ok . dan alhamdulillah . dh jadi tunang aku pon . tak lame lg kawen la 2. insyaALLAH .semua nya bermula dgn BLOG dan MUKA BUKU

sbb tu la aku ckp lgu ni mmg ade kene mengena dgn aku dan LH . setiap bait2 lirik dlm lagu tu sgt2 mengingatkan kami peristiwa2 manis yg pernah kami lalui masa zaman2 mengenali satu sama lain dulu . actly pnjg lg story ni tp ni aku dh ringkaskan shbis mungkin utk entry ni . tanak la org kate syok sndiri pulak nanti . so begitu la kisah cinta  aku dan seorang blogger yg bernama LH  .
insyaALLAH kalau ada jodoh kami akan di jodohkan bersama =) amin


p/s : ini merupakan kisah benar dan aku tak meniru or menipu mane2 pihak . tak caye tnye la tuan punye badan LH 2 . hehe. nway. kalau korang nak tau lagu pertama yg buat LH cair dgn aku ialah lagu BAIK-BAIK SAYANG by WALI BAND. huhuhu ! okey ! enjoy reading ! assalamualaikum =)


berminat utk menjadi salah seorang dr GENG FIQ'RA . jom la sertai kami ! hee !=0

19 comments:

NiaLidia. said...

hehe sweetnyaaaa <3
dulu pun expakwe kita selalu dodoikan lagu sebelum tido. rindu pulak huhu , ada peluang menang ni hehe

dan harap bahagia hingga ke syurga aminn

good luck eh.

En. Muncit said...

NiaLidia

heheh.. die pon sweeett gak ! nway . tulis ni bkn nak menang pon . just nak kongsi cite kan. hee

insyaALLAH . amin =)

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

insyaAllah ada peluang dapat gift,nice entry,bila buat majlis jemput yer,kalau xde aral melintang,insyaAllah ade kat majlis tu nanti,jeles tgk korang dh bertunang,bila pulak giliran sy yer?<---hanya Allah yg tahu.

En. Muncit said...

Halimaton Saadiah Ngah Latip

insyaALLAH . akan jemput warga2 GF nnt =) jgn la jeles. ade jodoh tak kmne. insyaALLAH akan dtg nnt =)

fafthin said...

haha. sweetnya. usaha yg berterusan n tnp putus asa. bleh djadikan cth ni :D

En. Muncit said...

fafthin

hehehehe ! maniss je..huuuu ! usaha tu satu pengorban dik . kita perlu usaha utk sesuatu yg kita kehendaki . insyaALLAH allah akn bntu kite utk capai ape yg kite usahakan tu ..hee

liyana haniff said...

ehh? tetibe je ade entry pasal ni. ishh. malu lahh! saje je kannn. :P

#good luck sayang. i wish you all the best! hope2 menang okey? iloveyou <3

nuha zahari said...

wawawawawawa! kita pon cinta muka buku jugak. haha. abang add nuha kat facebook kan before masuk poli. hihi

PutryAin said...

wow suwit cm coklt cadbury la....hihihihi....semoga berkekalan hingga ke akhir hayat taw.....insyaallah mesti menang punye nihhh

wawa chillvy said...

heee~ romantik giler ~ haha . gud luck yek !

En. Muncit said...

Liyana Haniff

tak salah kn kongsi2 nan dorg ? hee..
thanks syggg ! iloveyouuu !

En. Muncit said...

nuha zahari

tu cinta ulat buku ! hahahah ! ingt lg ek..ehee


PutryAin

lomantik tak ? ahaha, insyaALLAH . amin =)


wawa chillvy
jgn la kte cm 2 . malu tuan hambe .. heee .tq =)

Namee Roslan said...

en muncit ni romantic oh :D

En. Muncit said...

# Namee Roslan

mne ade la u . segan aih kate cm tu.ehehe =p

Akihiro Aihara said...

wahhh , sweet lhaa :)

zahidahwahid said...

so sweet....semoga kekal ke jinjang pelamin...jangan lupa jemput nanti...


kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

anamizu kaito said...

hai Izz Razak..hehe.. cik ana dtg ni.. wahh dah jd tunang ea?? semoga terus kekal selamanya :)



http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html





luv,
cik ana

wan niahix said...

IR, power la... hehe... x putus ase kot.. nway, semoga korang bersame hingga ke jinjang pelamin eyk... ^_^

fiQ'Ra said...

cinta muka buku..gud luck HR :)

admin,
GF ♥